DiVos producties

Dienke Vos | freelance redacteur, researcher, videomaker en camjo


Portfolio


Over Leven Met 22Q11

Documentaire over 22Q11, een onbekend maar veelvoorkomend syndroom waarmee jaarlijks 1 op de 2000 kinderen wordt geboren. 22q11 is een erfelijke aandoening die ontstaat door het ontbreken van een stukje DNA op chromosoom 22. De gevolgen kunnen variëren van zeer ernstig tot nauwelijks merkbaar. 

Lees meer

3DOC: Blinde Drift

Blinde Drift is een documentaire over Anne, een 26-jarige skinhead uit Friesland. Hij werd veroordeeld voor het met de dood bedreigen van ambulancepersoneel. Ten onrechte vindt hij zelf. De ambulance kwam, mede door miscommunicatie, te laat voor zijn vriend die onwel was geworden.

Lees meer

3DOC: Christen & Isolde

3DOC documentaire waarin Isolde Hallensleben (bekend als ‘Jakhals’ bij DWDD) op zoek gaat naar haar spirituele wortels. Haar oma is gelovig, zelf noemt Isolde zich eerder ‘atheïst’ en verklaart dingen liever met haar verstand. 

Lees meer

Mannenbroeders van Kootjebroek

Documentaire over de vermeende MKZ uitbraak in Kootwijkerbroek. In 2001 wordt Nederland opgeschrikt door de besmettelijke dierziekte mond-en- klauwzeer (MKZ). Tien jaar na de crisis gelooft men in Kootwijkerbroek nog altijd niet dat er MKZ is geweest, omdat de enkele besmetting nooit leidde tot een uitbraak.

Lees meer

3DOC: Mijn Loverboy

Documentaire over loverboys. Vijf slachtoffers van een loverboy vertellen hun verhaal. Elk van hen deed uiteindelijk aangifte. In de documentaire volgen we ook de rechtszaak tegen één van de loverboys en zien we hoe politie en hulpverlening omgaan met deze vorm van mensenhandel. 

Lees meer

‘t Zal Je Maar Gebeuren

Documentaireserie over mensen met een bijzonder en vaak aangrijpend verhaal, voor wie geloof een belangrijke rol speelt. Als redacteur was ik betrokken bij de afleveringen: ’Dwang Dwingt’

Lees meer