DiVos producties

Dienke Vos | freelance redacteur, researcher, videomaker en camjo


Over mij

Sinds 2005 ben ik werkzaam als redacteur en heb ik voor mooie programma’s mogen werken. Het is een vak dat nooit verveelt, omdat er eindeloos veel verhalen te vertellen zijn, veraf en dichtbij. Verhalen over mensen en wat ze beweegt. Daar krijg ik altijd energie van.

In 2011 ben ik me gaan specialiseren in online video. Ik wilde niet alleen verhalen vertellen in tekst maar ook in beeld en het liefst zo mooi mogelijk. Beeld is een prachtig middel om een verhaal mee te vertellen. In combinatie met muziek en montage kun je een bepaalde emotie of sfeer goed overbrengen. Bij Open Studio volgde ik de Camjo jaaropleiding. Sindsdien maak ik online video’s oa. voor het Oranje Fonds, Erasmus Universiteit en Whocares. Ook draai ik regelmatig voor televisie. Zo maakte ik als camjo items voor De Slimste Mens en draaide ik voor het oer-Hollandse moestuin programma Van Hollandse Bodem.

Door mijn achtergrond als redacteur weet ik als camjo goed wat er inhoudelijk ‘nodig’ is om een verhaal te vertellen. Andersom helpt het, dat je als redacteur weet hoe je een verhaal ‘vertaalt‘ naar beeld. Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk. Ik zorg altijd dat mensen zich op hun gemak voelen voor de camera of bij een voorgesprek. Zo ontstaan er reportages die dicht bij de mens staan.

Door mijn veelzijdige achtergrond ben ik breed inzetbaar. Televisie, online, film, redactie & research. Ik heb een brede belangstelling, hou van nieuwe uitdagingen, ben betrokken, sociaal, enthousiast en perfectionistisch. Na een lange werkdag vind ik het fijn om te sporten of te relaxen met een boek, op de yogamat of om lekker buiten te zijn.

Sinds 2009 werk ik als freelancer.Opleiding & training

Aan de Universiteit van Utrecht studeerde ik Taal- en Cultuurstudies, met als specialisatie Film- en Televisie- wetenschappen. Mijn scriptie ‘Darfur: De Onvolmaakte Ramp?’ ging over internationale nieuwsstromen, Derde Wereldlanden en Darfur (Sudan) in het bijzonder. Bij de Media Academie volgde ik een Camjo Training, bij het Louis Hartlooper Complex een documentaire cursus en bij Open Studio de Camjo Jaaropleiding.

Samenwerken?

Ben je op zoek naar een videomaker of redacteur of heb je een vraag? Misschien ben je zelf freelancer en zoek je iemand om mee samen te werken. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en samenwerkingen. Voor grotere of heel specifieke producties doe ik regelmatig een beroep op mijn freelance netwerk en kunnen we elkaar zonodig versterken en aanvullen. Geïnteresseerd? Bel of mail me even, wie weet drinken we binnenkort gezellig een kop koffie!